Производители

Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР
Описание

„Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР” е книга за живота и дейността на съветника по пъблик рилейшънс Едуард Л. Бернайс. Той не е сред познатите имена на обикновените американци, не е и сред известните имена у нас, но безспорно дейността му променя начина на общуване между организациите и обществото и налага нови стандарти за публично поведение.

 

След като прочетете настоящата биография, ще се убедите, че той е човек с визия за света, което му помага по-добре да върши своята работа и да

не мисли просто за днес, а да чертае пътя към успеха на много политици, компании и каузи далеч напред във времето. 

 

Бернайс показа на цяло едно поколение от прохождащи ПР-специалисти огромната сила, която се крие в професията. Както домакините могат да бъдат насочвани при избора им на сапун, може да се влияе върху техните съпрузи при избора на кола, върху гласоподавателите – при избора на кандидат, а и върху политическото положение на самите кандидати. Техниките, които той създава, бързо се превръщат в основно средство на политическите кампании и на цялостната имиджмейкърска дейност.

 

Всъщност това е книга за Едуард Бернайс, но това е и книга за Америка. За това как рутинно се моделира публичното мнение, някои дори биха

казали как систематично се манипулира, от различни сили в нашата култура. И по необходимост това е книга за демокрацията в ерата на контрол на комуникациите.

  • Код: 000001
Цена: 12.00лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

Количка

Количката е празна.

Валути