Производители

Четци за електронни книги

 

Четците за електронни книги са електронни устройства, които променят напълно начина за четене на книги. Те са достатъчно малки, за за се съберат в джоба ви, но достатъчно големи, за да поберат цяла библиотека – вие винаги можете да имате на разположение любимите си книги.

Мислили ли сте някога, че можете да замените всичките си книги с едно електронно устройство? Много от нас имат същите резерви. Ниската цена на електронните книги и удобството на електронните четци да съхраняват хиляди книги, които да са винаги с вас, кара все повече потребители да изберат електронните книги.

Защо да си купувате четец за електронни книги? Защот е удобен. Вместо да ходите до книжарницата или да си поръчвате книга онлайн и да чакате дни, за да я получите, можете да си купите и да си свалите електронна книга във всеки моменти, където и да се намирате, дори без връзка с интернет. Съществуват много класически книги, които можете да откриете безплатно в интернет, тъй като правата върху тях вече са изтекли – можете да четете, без да плащате нищо.

Искате повече от една книга? Няма проблем. Паметта на електронните четци е достатъчно голяма, за да съхраняват няколко хиляди книги. Електронните четци са единственият начин да носите със себе си няколко хиляди книги – и то само в няколко грама.

Търсите удобство? Електронните четци ви спестяват място, позволяват ви да пишете бележки, да подчертавате пасажи, да запазвате любимите си цитати.

 

Как да изберем четец за електронни книги

 

Сред огромния избор от електронни четци, налични на пазара, вие имате възможността да изберете точно този, който е най-подходящ за вас. Тук ще ви обърнем внимание на характеристиките, които са от най-голямо значение при избора и сравнението на електронни четци.

Дизайн

Някои четци за електронни книги предлагат E-Ink технология, която ви създава усещането, че четете обикновена книга, а други имат цветни LCDдисплеи, които са предимство при разглеждане на цветни изображения и видео. Някои четци имат бутони за навигация, а други – тъчскрийн. Кое е по-добро за вас? Размерът на дисплея от значение ли е за вас? Интересува ли ви теглото? Някои характеристики зависят от предпочитанията на потребителя(E-Ink vs. LCD), но тук ще ви представим електронните четци с най-добра резолюция и най-лесна навигация.

Функционалност

Някои електронни четци могат да поддържат хиляди заглавия, а други само по няколко файла. Това също оказва влияние върху оценката на електронните четци. Тук повече е по-добре, тъй като ви дава повече възможности за избор при четене.

Памет и издръжливост на батерията

Издръжливостта на батерията на електронния четец от изключително значение. Оценката на четеца зависи от броя на страниците, които можете да прочетете при едно зареждане на батерията и коричеството памет за съхранение на книги.

Допълнителни характеристики

Освен четене на книги, електронните четци ви предлагат и допълнителни възможности – нива на сивия цвят, аудио формати, формати за изображения, конверсия на текста в реч, апликации, имейл, интернет и др.

Най-добрите електронни четци предлагат добра комбинация от посочените характеристики.

Табличен вид

Количка

Количката е празна.

Валути