Бързи кредити при спешна нужда от пари
Бизнес

Бързи кредити при спешна нужда от пари

Тромавите процедури при отпускане на кредити са едно от най-неприятните неща за всеки, който има нужда от допълнително финансиране. За да ни дадат желаната сума пари, банките изискват редица документи, необходимо е да се провеждат продължителни разговори, да се вадят справки за месечните доходи и още куп други административни справки.

От гледна точка на банковите институции това е напълно нормална и задължителна процедура, защото само с едно такова проучване на клиентите, те могат да бъдат сигурни, че ще си получават редовно вноските по предоставените заеми. От гледна точка на потребителите, които имат понякога спешна нужда от желаната сума, цялата тази процедура е дори не само изнервяща, но понякога и фатална.

Осъзнали това, на пазара днес работят редица финансови институции, които отпускат кредити по изключително улеснена процедура. Те предоставят желаните от клиентите суми, като за целта изискват само да се представи документ за самоличност. Оформянето на книжата става изключително бързо, като понякога необходимото време е по-малко от час. Благодарение на това, потребителите получават желаните от тях суми на момента и могат да ги използват веднага.

Разбира се, тегленето на подобни кредити има и своите минуси.

Най-често това са по-високите лихви върху изтеглената сума. Времената, в които специализираните в бързото отпускане на парични заеми финансови институции налагаха непосилни понякога лихви обаче като че ли останаха в историята. Утвърдените имена в този бранш не си позволяват безотговорни действия, които вместо да привлекат клиенти, по-скоро биха ги отблъснали. Благодарение на интернет, днес потребителите могат да прегледат форумите и набързо да добият представа за това кои от действащите на пазара фирми, отпускащи кредити само срещу лична карта, мамят и налагат непосилни условия и кои са коректни.

Прибягването към подобни бързи заеми по правило е характерно най-вече за хората, които имат спешна нужда от сравнително малки суми. В повечето случаи става въпрос за 300-1000 лева. За съжаление, в част от ситуациите тези пари са необходими на някои от съгражданите ни, не за нещо специално, а за покриване на текущите месечни задължения за използваните комунални услуги или пък за погасяване на вноската по друг заем. Практиката познава редица подобни случаи, в които някои от съгражданите ни излизат от офиса на фирмата, отпускаща бързи заеми и влизат в банката, където оставят парите за тегления ипотечен или друг вид кредит.

Без значение за какво ще се използват парите обаче, мнозина от сънародниците ни вече използват услугите на отпускащите бързи кредити финансови институции или най-малкото имат техните координати за спешни случаи.