Топ 10 грешки, допускани при преместване 2022

Хората винаги са се местили. Дали защото в миналото са намирали по-добри условия от първичен характер на друго място, или защото в днешно време са намерили по-добре платена работа в друг град. Няма значение каква е причината за преместването, рано или късно ни се налага да го направим. Ето и 10 грешки, които най-често се допускат, когато стане въпрос за местене.

Не проучвате фирмата, която наемате

Винаги сме съветвали при избор на фирма за хамали бг да я проучите. На пазара има можете да намерите най-различни компании. Уверете, че тази, която сте избрали е лицензирана. В интернет лесно можете да намерите информация – просто напишете името ѝ. Ако има сайт, то разгледайте какво е публикувано и дали има реални снимки на работата. Всяка себеуважаваща се фирма ще направи сайт, в който да се рекламира. Не на последно място обърнете внимание и на мнението на различните клиенти. Никой един клиент няма да пропусне да сподели своето мнение, независимо дали са доволни или не. Може да сравните и различните оферти, които сте получили и да изберете тази, която е най-добра за вас.

Харчите твърде много за опаковане

Опаковъчните материали често се включват в крайната цена от хамалите. Също така, от тях можете да си поръчате и специални кашони за опаковане на мебели, които са на доста по-приемлива цена. По-добре вложете в етикиране на нещата си и тиксо. То определено ще ви бъде нужно, за да задържите всичко по местата.

Използвате големи кутии за тежки предмети

Не правете тази грешка да сложите всички тежки предмети в една кутия. Важно е да може всяка една кутия да се пренесе самостоятелно от фирмата за хамали, която сте избрали. Можете да използвате и пластмасови контейнери, но внимавайте с теглото, за да не навредите на себе си и на хората, които ще пренасят нещата ви.

Пренебрегвате измерванията

Не правите измервания на вратите, асансьорите и всички части, през които ще преминат нещата. Важно е, защото може да се заклещи нещо и така да губите време. Разбира се, това ще ви струва и скъпо, защото повечето хамалски фирми таксуват на час.

Премествате лесно запалими неща

Най-вероятно имате бутилки с газ или пък други леснозапалими неща. Важно е обаче да ги обезопасите и то по начин, пригоден за преместване. Тъй като това става от професионалисти, то предвидете поне ден за това. Не можете да сами да го направите. Най-малкото това е застрашаващи живота действия, както към вас самите, така и към хамали бг, които ще дойдат.

Не етикирате

Това е много груба грешка, тъй като така затруднявате не само вас, но и хамалите. Много по-лесно би било за двете страни да етикирате, особено ако става дума за преместване на чупливи предмети. Така ще дадете знак на професионалистите, кое да не допира до други неща и трябва да е на високо.

Не пазите договорът за преместване

Всичко се случва и е важно да имате черно на бяло какво сте се договорили с фирмата. Разбира се, често стават и неволни грешки, като да се забрави някой кашон или друго. Професионалистите ще признаят грешката и ще я коригират, без да искат допълнително заплащане.

Данъчно пренебрегване

Като всяка услуга и тази трябва да бъде данъчно облекчена. Хубаво е да изисквате касов бон или фактура за хамалски услуги бг, които ще използвате. Ако сте фирма, това е задължително условие, преди да преминете към преместването.

Пренебрегвате хамалите

Изградете връзка с тях и се дръжте добре. Не само, че показвате добри обноски, но и така със сигурност си гарантиране професионално отношение. Разбира се, хамали бг вършат своята работа повече от перфектно при всяка ситуация, но е много по-добре, ако получат приятелско отношение от своите клиенти.

Не сте въвели новия адрес

Напълно нормално е да не въведете новия си адрес навсякъде. Все пак, направете го във всички системи, които имат достъп до него, включително и в тази на хамалите. Така дори да се загуби хартиения носител, винаги могат да се погледнат дигиталните записи, за да не стане грешка. Изброихме най-честите грешки, които се допускат при използване на професионални хамали бг. Не ги допускайте и ще видите колко по-лесно ще стане преместването, като детска игра. Доверете се и на професионалистите и ако имате въпроси, не се колебайте да питате.
QR Код
Тази публикация е с авторски права собственост на: DaWeb.TOP и СЕО.БГ

Вашият коментар