Какви са тенденциите при обзавеждането за баня
Дом

Какви са тенденциите при обзавеждането за баня

Важен и основен елемент за всяка баня, тоалетна и кухня са мивките. Те са задължителната част осигуряваща комфорт и функционалност не само в дома, но и в сгради за обществено ползване.

В последно време голяма популярност в санитарията имат, мивки произведени в чужбина. Те се отличават с изящен дизайн и с голямо разнообразие от форми, модели и цветове.  Мивките произведени в България обаче, също не са за пренебрегване, те са достатъчно практични и надеждни. До преди няколко години, на пазара се предлагаха продукти за баня със стандартна форма и размер тъй като бяха предназначени за използване в традиционните градски апартаменти, днес нещата стоят по-различно. Търсенето напоследък е предимно на различни модели луксозни мивки с нестандартен дизайн и цветово решение, които не само притежават функцията изящно да украсяват интериора на банята, но са израз на престиж и финес.

Изборът на мивка зависи от много фактори. Освен  размерите на банята и цветовото решение. При избор на мебели за баня, значение има цялостният стил на банята, личните предпочитания на собствениците и други специални изисквания за комфорт, практичност и надеждност.

Сърцето на апартаментът, колкото и да ни е странно, все по-често се явява – банята. Затова е важно да отбележим, че мивките трябва да бъдат не само красиво допълнение към вътрешния интериор, но и да бъдат практични.

Особено популярни днес в санитарията, са мивките за баня. Тъй наречените шкаф-мивки или мивки вградени в плот, не по-малко предпочитан модел са тези за стенен монтаж, както и ъгловите модели. Най-удачният и функционален вариант са вградените мивки, когато коритото и представлява една цялост с плота, което улеснява използването и почистването. Такъв тип мебели за баня са удобни не само за баня, но и за кухненския бокс. Ако пък искате да спестите пространство в банята си, изберете ъглови мивки–шкаф. Те  заемат  значително по-малко обем, а свободното място в шкафа, ще ви даде възможност да поставяте козметиката си и други принадлежности за баня.