Топ 10 грешки, допускани при преместване
Дом

Топ 10 грешки, допускани при преместване

Хората винаги са се премествали. Дали защото в миналото са намирали по-добри условия от първичен характер на друго място, или защото в днешно време са намерили по-добре платена работа в друг град. Няма значение каква е причината за преместването, рано или късно ни се налага да го направим. Независимо дали сменяте квартирата под наем или купувате нов имот за дългосрочно ползване, то винаги ще имаме нужда от хамалските услуги.

Ето и 10 грешки, които най-често се допускат, когато стане въпрос за преместване.

Не проучвате фирмата, която наемате

Винаги сме съветвали при избор на хамалска фирма да я проучите. На пазара можете да намерите най-различни компании и фирми. Уверете се, че тази която сте избрали е лицензирана. В интернет лесно можете да намерите информация – просто напишете името ѝ. Ако има сайт, то разгледайте какво е публикувано и дали има реални снимки на работата. Всяка себеуважаваща се фирма ще направи сайт, в който да се рекламира. Не на последно място обърнете внимание и на мнението на различните клиенти. Нито един клиент няма да пропусне да сподели своето мнение, независимо дали са доволни или не. Може да сравните и различните оферти, които сте получили и да изберете тази, която е най-добра за вас. Потърсете мнения на клиенти във форуми и социални мрежи.

Харчите твърде много за опаковане

Опаковъчните материали често се включват в крайната цена на услугата. Също така, от тях можете да си поръчате и специални кашони за опаковане на вещи, които са на доста по-приемлива цена. По-добре вложете в етикиране на нещата си и тиксо. То определено ще ви бъде нужно, за да задържите всичко по местата.

Използвате големи кутии за тежки предмети

Не правете тази грешка да сложите всички тежки предмети в една кутия. Важно е да може всяка една кутия да се пренесе самостоятелно от хамалите, които сте избрали. Можете да използвате и пластмасови контейнери, но внимавайте с теглото, за да не навредите на себе си и на хората, които ще пренасят нещата ви.

Пренебрегвате измерванията

Не правите измервания на вратите, асансьорите и всички части, през които ще преминат вещите ви. Важно е, защото може да се заклещи нещо и така да губите време. Разбира се, това ще ви струва и скъпо, защото повечето хамалски фирми таксуват на час. Направете предварително замерване на всички входове на кооперацията или къщата, на асансьора, на вътрешните врати и тн.

Премествате лесно запалими неща

Най-вероятно имате бутилки с газ или пък други леснозапалими неща. Важно е обаче да ги обезопасите и то по начин, пригоден за преместване. Тъй като това става от професионалисти, то предвидете поне ден за това. Не можете сами да го направите. Най-малкото това е застрашаващо живота действие, както към вас самите, така и към екипа на хамалската фирма, които ще дойдат.

Не етикирате

Това е много груба грешка, тъй като така затруднявате не само вас, но и хамалите. Много по-лесно би било за двете страни да етикирате, особено ако става дума за преместване на чупливи предмети. Така ще дадете знак на професионалистите, кое да не се допира до други неща и трябва да е на високо или да се пренася по възможно най-внимателния начин. Тук се включват всички абажури и настолни лампи, кухненска пусуда като вази и чинии, цялата ви техника като лаптопи, компютри, монитори и телевизор.

Не пазите договорът за преместване

Всичко се случва и е важно да имате черно на бяло, какво сте се договорили с фирмата. Разбира се, често стават и неволни грешки, като да се забрави някой кашон или друго. Професионалистите ще признаят грешката и ще я коригират, без да искат допълнително заплащане.

Данъчно пренебрегване

Като всяка услуга и тази трябва да бъде данъчно облекчена. Хубаво е да изисквате касов бон или фактура за извършените хамалски услуги, които ще използвате. Ако сте фирма, това е задължително условие, преди да преминете към преместването.

Пренебрегвате хамалите

Изградете връзка с тях и се дръжте добре. Не само, че показвате добри обноски, но и така със сигурност си гарантиране професионално отношение. Разбира се, служителите вършат своята работа повече от перфектно при всяка ситуация, но е много по-добре, ако получат приятелско отношение от своите клиенти.

Не сте въвели новия адрес

Напълно нормално е да не въведете новия си адрес навсякъде. Все пак, направете го във всички системи, които имат достъп до него, включително и в тази на хамалите. Така дори да се загуби хартиения носител, винаги могат да се погледнат дигиталните записи, за да не стане грешка.

Изброихме най-честите грешки, които се допускат при използване на професионални хамали бг. Не ги допускайте и ще видите колко по-лесно ще стане преместването, като детска игра. Доверете се и на професионалистите и ако имате въпроси, не се колебайте да питате.