Как да се грижим за кожата си през есенно-зимния период?
Здраве

Как да се грижим за кожата си през есенно-зимния период?

Грижата за лицето през есенно-зимния сезон е много важна, а това ще стане чрез използването на подходяща козметика. Необходимо е да поддържаме здрава и сияйна кожа, независимо от сезонните промени. Дори когато носим шапки, ръкавици и шалове, лицето ни остава сухо и с недостиг на витамини поради студеното време. Затова е важно през този период да използваме козметика, съдържаща ценни съставки като калций, магнезий и цинк.

Правилната грижа за здрава и блестяща кожа включва хидратация, витамини и слънцезащита. Някои хора често смятат, че лицето им има нужда от UV защита само през лятото. Това далеч не е вярно, защото трябва да предпазваме кожата си  от вредните лъчи на слънцето целогодишно. Нека видим как да поддържаме хидратирана, красива и здрава кожа  през предстоящия есенно-зимен период.

Здравата кожа, запазваща  еластичността си, винаги трябва да е добре хидратирана

Необходимо е ежедневно да хидратираме кожата на лицето си през есента и зимата. Разбира се, това се случва чрез разнообразна диета, богата на витамини и минерали, както и редовен прием на вода. Но също толкова важно е да използваме и подходящи хидратиращи козметични продукти. Те биха поддържали хидролипидния слой на мастните киселини в кожата, подобрявайки еластичността, изсветлявайки тена и намалявайки акнето и несъвършенствата, образуващи се поради излишното производство на себум.

Овлажняващи маски с алое вера

Студеното сухо време може да увреди кожата ни, като я изсуши. Маските с алое вера са подходящи за хора с раздразнена кожа. Те са доста успокояващи и помагат за облекчаване на екзема или други кожни заболявания. Също така може да използваме и универсален овлажнител с алое вера, който помага за добрата хидратация на кожата. Запечатването на влагата в нея, помага да я поддържаме жизнена и млада.

Осигуряването на кожата с важни хранителни вещества е от решаващо значение

През суровите зимни месеци значително се влошава състоянието на кожата ни, поради липса на витамини, минерали и други хранителни вещества, необходими за поддържането на здрави кожни клетки. Важно е да осигурим тези витамини, минерали и съставки, за да подпомогнете най-добре регенерацията и правилния баланс на кожата. Серумите са концентрирани формули, предназначени да я лекуват, като й доставят витамини, минерали и малки молекули. Те са отличен избор за есенно-зимния период в годината, когато кожата може да бъде увредена от силни ветрове и ниски температури.

Интензивният мехлем също е идеален вариант за раздразнена или проблемна кожа. Може да помогне за облекчаване на симптомите на свръхчувствителна кожа и да възстанови баланса на външния й вид само за няколко седмици. Важно е и целогодишното поддържане на рутинни процедури, предпазващи от застаряване и загрубяване на кожата. Това може да стане с помощта на козметика против стареене и продукти, които осигуряват подхранване.

Независимо от времето на годината, правилното слънцезащита е много важна

Смята се, че през зимните месеци слънцезащитният крем не е необходим за лицето, но това не е вярно. Кожата ни е изложена на вредните UV лъчи през всички сезони. Това причинява дългосрочно увреждане на кожата, което води до развитие на петна и пигментация. Комбинирането на предимствата на козметиката е умен начин да си осигурим адекватна защита от слънцето.

Изсветляващите кремове придават здрав вид на кожата, докато течния фон дьо тен със слънцезащитен фактор изравнява неравностите на тена и намалява несъвършенствата. Този тип козметика е подходящ за есенни-зимния период и ще защити кожата ни адекватно от влиянието на студеното време.

Leave feedback about this