Модни тенденции – Монохромна визия
Мода

Модни тенденции – Монохромна визия

Когато чуем монохромна визия, първото нещо, което си представяме е класическата черно-бяла комбинация. Един доста популярен тренд, който не излиза от мода. Тази година обаче, все повече от брандовете разчупват тези “стереотипи” и създават така наречените “one color” monochrome looks, или визия издържана изцяло в един цвят. Много от популярните личности се доверяват на този тренд и може да забележите това, дори на червения килим. В новия сезон преобладават доста интересни и свежи цветове, но наш фаворит определено е жълтото. Изключително свежа и нежна комбинация, която е доста добра идея както за пролетта, така и за лятото. За това посветихме днешната публикация именно на този приятен и искрящ цвят.

Има няколко начина за съчетаване на този тренд и сега смятаме да ти ги разкрием.

Най-лесно е, когато избереш дрехи, които да са изцяло в един цвят. Изглежда изчистено и много семпло, но пък от друга страна стилно и подходящо за всякакъв повод. Често срещана комбинация е сако и панталон в един цвят, като сакото се притваря с красив колан на талията и визията става завършена. Друг вариант е да добавиш топ/тениска. Ако не успееш да намериш нещо подходящо, спокойно може да сложиш класически бял топ.

Друг интересен начин за съчетаване на монохромна визия е, когато артикулите са в различни нюанси на един цвят. Малко по-труден вариант за комбинация, тъй като трябва да се съобрази преливането на цветовете и също така кой от артикулите да е в различен нюанс. При този вариант можем да заложим на напластяването и това е добър избор в по-студено време, защото носим повече дрехи (яке, елек,сако;) и аксесоари (шал, шапка;). Този тип комбинация помага за подчертаване на определени зони от тялото, съответно прикриване на други. Ако искаш да подчертаеш краката си, заложи на светъл панталон, за обратен ефект изборът трябва да се спре на по-тъмен.

Последното предложение за монохромна визия е – един цвят, но различни десени на дрехите. Като определено смятаме, че това е най-трудната задача за комбинация, тъй като дори и в еднакъв цвят, самите платове и десени придават друго излъчване на дрехите. При този избор трябва да сме много прецизни, защото може да получим обратен на желания ефект. Съветът ни е да съчетаваш близки до състав материи.

Независимо кой вариант ще избереш, определено монохромната визия ще разчупи гардероба ти и ще те накара да избягаш от скучните комбинации. Без значение каква е тоята фигура, този тренд изглежда изключително стилно и красиво. За това не се притеснявай да експериментираш, избери любим цвят и го открий в някой от любимите ти магазини.